Länkar om Excel i matematikundervisningen

Länkar om Excel i matematikundervisningen

Pär Segerbrant, Umeå Universitet har gjort en introduktionsfilm till Excel 2003, och själv har jag spelat in en film som beskriver hur man gör en enkel kalkyl och formaterar ett dokument i Excel 2010.

Du kan ladda ner en excelfil (Det var viss krångligt, men jag kan eposta) med fyra exempel på kalkyleringar som kan vara användbara i skolan, en liten komihåglista för mina vänner i Vilhelmina kan man också ladda ner. Matematik med Excel 101025.

Mera länkar

Lära dig grunderna i Excel med hjälp av PIM:s sidor om kalkylprogram
Youtubekanal med grundläggande genomgångar på engelska hittar du här.
Läs artikel i DiU av Örjan Broman om ”Rolig matte med Excel” och ladda ner en del övningar.
Thomas Lingefjärd
och Mikael Holmquist är två förgrundsfigurer när det gäller IT och matte och de bjussar på ett digert excelbibliotek med massor av filer att ladda ner.
Specialpedagog Ann-Mari Byrhult i Kristiansstad har gjort en PIM-femma som handlar om hur man kan använda Excel i matematikundervisningen. I denna instruktiva pdf finns också filmer att titta på.

Vi får inte heller glömma ”The Mad Mthematician” aka Jonas Hall som har ett digert bloggarkiv med många filer för nedladdning, både till Geogebra, Texas Instruments, Powerpoint och Word. Så nu är det bara att sätta igång!

Jag är fyrabarnsfar, lärare och IT-pedagog.

Märkta med: , , ,
Publicerat i Lärresurser

Lämna en kommentar

andreas skog nätkärlek
Arkiv