2013 skapade jag och teatergruppen UngHästen en interaktiv föreläsning med improvisationteater om livet på nätet som vi kallade #nätkärlek. 10 000 ungdomar har sedan dess fått lära sig mer om hur vi tillsammans kan göra nätet till en trygg och tillåtande plats där alla ska kunna vara sig själv, oberoende av ålder eller kön.
Vårt mål är att varje elev ska känna trygghet och studiero även i den digitala miljön. Till vår aulaföreställning erbjuder vi ett arbetsmaterial som lärare och elever kan använda i klassrummet. Det eleverna kommer överens om kan sedan användas i likabehandlingsplanen.
2016 fick vi Surfa Lugntpriset för Sveriges bästa nätsatsning för unga och vuxna!
”Andreas Skog och UngHästen har på ett nytänkande och interaktivt sätt inspirerat elever, lärare och föräldrar till ökad kunskap och dialog om Internet som en trygg plats för alla att vara på.”
Vi har mött elever från åk 4 i grundskolan till åk 3 på gymnasiet, vi har mött lärare, föräldrar och allmänhet. Vi har arbetat från Jokkmokk i norr till Malmö i söder, men framförallt i Västerbottens femton kommuner som är vår hemmaplan.
Vill ni vet mer kan ni kontakta producent Per Löfbom, Västerbottensteatern,
per.lofbom@vasterbottensteatern.se, 070 22 70 452 eller Andreas Skog, andreas.skog@live.se, 0738190863.
Surfa Lugnt driver ett nationellt initiativ för att höja skolans och vuxnas kunskaper om barns och ungas vardag på Internet. Läs mer på surfalugnt.se.
Mer om #näthat och #nätkärlek
- Tre råd till unga som utsatts för #näthat
- Frågor om #näthat från Ålidhemsskolan i Umeå
- Vad säger skollagen om trygghet och studiero på nätet?
- Ignite talk om elevers integritet på nätet från Internetdagarna 2013
[…] #nätkärlek […]
[…] Läs om Nätkärlek […]
[…] #nätkärlek […]
[…] #nätkärlek […]
[…] mer Om föreställningen #nätkärlek Skollagen om trygghet och studiero på nätet Ignite talk om ungas integritet på […]