SMART matematik på interaktiva tavlor

Länkar för att använda när du arbeta med din interaktiva tavla i matematikundervisningen.

Länkar för Smart Notebook

För att ta del av goda exempel behöver du bli medlem på ett par webbplatser.  Smartklubben och Lektion.se innehåller övningar och lektionsförslag som kan användas av SMART-boards programvara Notebook.

Amerikanska öppna  SMART Exchange innehåller tusentals notebookfiler. Spara ner filerna på din dator och lägg över dem på ett USB-minne så kan du sedan använda dem på vilken SMART-boardkopplad dator som helst.

På SMARTs Youtubekanal finns just nu nära 500 filmer och där kan du bland annat se hur  SMART Math Tools fungerar, Math Tolls är ett speciellt tillägg för att arbeta med matematik.

Webbresurser

Två trevliga lärresurser där du arbetar interaktivt i webbläsarfönstret är Skolplus och webbmagistern, där finns det roliga övningar för interaktiva tavlor. Prova också det fantastiska programmet Algodoo, en interaktiv fysiksandlåda från umeåföretaget Algoryx.

Genom att använda java-applets kan man också åskådliggöra matematiska samband i webbläsaren. Vad sägs om en interaktiv våg eller en ekvationslösare modell mer avancerad? Gratisprogrammet Geogebra kan användas till det mesta när det gäller geometri och funktioner.

Sedan är det ju så att det som är roligt på skärmen fungerar ännu bättre på en interaktiv tavla, det kan t ex vara spel och tävlingar som du kan hitta på mathplayground eller Super Maths World.

Läs mer i inläggen Webbresurser för matematikundervisningen del 1 och del 2.

Annons

Jag är fyrabarnsfar, lärare och IT-pedagog.

Märkta med: , , ,
Publicerat i Lärresurser
En kommentar på “SMART matematik på interaktiva tavlor
  1. […] från Vilhelmina i Norrlands inland har jag en hel del reflektioner. Jag hade som uppdrag att visa resurser kring IT i matematikundervisningen och jag mötte intresserade och tacksamma pedagoger som verkligen ville utveckla skolans […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

andreas skog nätkärlek
Arkiv

%d bloggare gillar detta: