Nordiska gymnasieskolor i fokus på Framtidens lärande

Eleverna finns med på Framtidens Lärande

Äntligen är det dags för Framtidens Lärande i Stockholm! Konferensen startar med en seminariedag 15 maj för att fortsätta med inspiration, möten och föreläsningar 16-17 maj. På Framtidens Lärande lyfter vi fram de det gäller – ungdomarna! Ungdomar arbetar med dokumentation, ungdomar finns med i panelsamtal på scenen, de kommer att bygga en modell av Waterfront i Minecraft och berätta om MinecraftEdu. En speciell del av konferensen ägnas helt åt ”Framtidens gymnasieskola” där ungdomar från sex skolor i fyra nordiska länder deltar och delar med sig av goda exempel.

Skärmavbild 2013-05-07 kl. 10.45.08Häng med på #framlar och #framgy

Jag kommer att fungera som värd, handledare och moderator åt ungdomarna och jag kommer att dela med mig av deras goda exempel genom att använda Twitter, Vine och Instagram med hashtaggarna #framlar och #framgy. Kanske blir det livesändning från Bambuser.

Programmet för Nordens främsta gymnasieskolor

Onsdag 15/5: Workshop
Elever från Aarhus Statsgymnasium och Örestadsgymnasiet från Danmark, Nordahl Grieg från Bergen i Norge, Gymnasiet i Petalax, Finland och Spyken, Lund och YBC, Nacka från Sverige delger varandra sina goda exempel. Skolledarna har en egen parallell workshop.

Onsdag 15/5 Specialseminarium 15 maj, kl 14-17
”Framtidens gymnasieskola – Strategier och exempel för en framgångsrik skolutveckling”. Vad händer om vi tar steget fullt ut, om vi använder de moderna digitala verktygen och nya arbetsformer i genomtänkt men nydanande användning i våra skolor?  Medverkar gör Åke Grönlund, professor Örebro universitet och forskningsledare för Unos uno, Øystein Johannessen, vd Qin AS och tidigare direktör på norska utbildningsdepartementet och ledare, lärare och elever från några av Nordens främsta gymnasieskolor.
Anmäl dig till specialseminariet

Torsdag 16/5 Inspirationsmöten
Under hela torsdagen står jag i DiUs monter med ungdomarna och varje skola får var sin halvtimme att visa och demonstrera hur de arbetar. Vi börjar 11.30 och slutar 17.30. Passa på att lyssna till framtiden – redan idag 🙂

Annons

Jag är fyrabarnsfar, lärare och IT-pedagog.

Märkta med: , , , ,
Publicerat i Digital kompetens

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

andreas skog nätkärlek
Arkiv

%d bloggare gillar detta: