Lärares lärande på Mittlärande

Ännu en gång har jag fått förmånen att föreläsa för lärare i Sundsvall på konferensen Mittlärande. Att få förmedla nya idéer och ny energi är en stark drivkraft för mig och jag hoppas att jag i någon mån lyckas i mina ambitioner. Det är dessutom en förmån att få träffa andra föreläsare som ”ger järnet”. Från Skolverket deltog Katarina Lycken Rüter som berättade om hur Skolverket stöder arbetet med digitaliseringen av skolan. Micke Gunnarsson berörde oss med sin fantastiska föreläsning om hur vi ska anta ett barnperspektiv och många, många lärare från Sundsvall delade med sig av hur de med nya grepp tar sig an framtiden i sina klassrum.

Lär sig lärare?

Ja frågan är relevant och jag tror att Mittlärande bidrar till det – men räcker det? Det märks att deltagarna i år var mer förberedda och att det hade hänt mycket hos många. Lärandet börjar, och måste börja, med att man börjar tro att det spelar roll hur man gör, hur man använder tekniken och hur man ser på eleverna. Och detta bidrar föreläsningar och redovisningar till.

Lärandet fortsätter sedan och befästs om mina idéer omsätts i handling i en dialog med elever och kollegor. Och här är den svaga punkten med alla konferenser – hur går vi vidare? Och kanske är det så att man borde skapa mer dialogytor under själva konferensen så att det blir mer utrymme för frågor och funderingar?

Mina presentationer

Här kommer mina två presentationer – först om hur man använder IKT och digitala lärresurser i matematikundervisningen

och sedan talade jag om mitt favoritämne: Livet på nätet och skolans demokratiuppdrag

Hör av dig om du blir intresserad!

Annons

Jag är fyrabarnsfar, lärare och IT-pedagog.

Märkta med: , , , , , ,
Publicerat i Lärresurser, Matematik, Unga och nätet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

andreas skog nätkärlek
Arkiv

%d bloggare gillar detta: