Se aktuella föreläsningar gratis via nätet

MediaCenter, Region Västerbotten har under det senaste året börjat direktsända föreläsningar och event av betydelse för skolan. På så sätt kan du som inte kan vara med på plats ändå hänga med och kanske också se filmen i efterhand med dina kollegor. Vi tycker att det är ett viktigt ansvar att använda den teknik som finns för att erbjuda kompetensutveckling till hela Västerbotten (och Sverige ;-)) Dessutom vill vi visa hur enkelt en lärare skulle kunna använda video för att ge sin elever möjlighet att vara med på distans eller förbereda sig innan en lektion.

Denna vecka har vi ett fantastiskt startfält på väg direkt till din dator!

Du ser alla sändningar på http://mittmediacenter.se/direkt/

Måndag

NHSM_stor

Konferensen ”No hate Speech movement” inleds av integrationsminister Erik Ullenhag och sänds 10.00 – 16.30. ”No hate speech” är en europeisk kampanj som i Sverige drivs av Ungdomsstyrelsen och Statens Medieråd. Den nationella kampanjen ska motverka sexistiskt och rasistiskt hat på nätet och metodmaterial från Statens medieråd släpps idag. Programmet för konferensen hittar du här.

Tisdag

Josef-pratar-300x295

Kanske, kanske sänder vi från Skellefteås första Teachmeet där gymnasielärare berättar om hur de arbetat med IKT och lärande, 15.00 – 16.30.


Onsdag

Fantastiske Josef Sahlin från Årstaskolan kommer till Umeå för att berätta om hur han arbetar med sina elever i föreläsningen ”Viktigt och på riktigt” som startar kl 16.00.

Torsdag

1234001_10151836180283609_1122934341_n

Vi ordnar en mycket spännande nätverksdag på Umeå universitet som samlar IT-pedagoger, specialpedagoger och skolbibliotekarier i Västerbotten för att spana mot framtiden, lyssna till aktuell forskning och hitta vägar för samarbete. Och du får vara med! Vi sänder 10.00 om Unos Umeå, forskning om ett till ett i Umeå och 12.45 om Wearable Technology med Eva Mårell-Olsson som demonstrerar Google Glass. Tyvärr går de inte att testa via sändningen 🙂

Fredag

Här kan du se Elza Dunkels – en favorit i repris från i höstas då hon föreläser om Näthat och nätkärlek – om hat, kärlek och mobbning på nätet.

Väl bekomme!

Annons

Jag är fyrabarnsfar, lärare och IT-pedagog.

Märkta med: , , , , ,
Publicerat i Lärresurser, Unga och nätet
En kommentar på “Se aktuella föreläsningar gratis via nätet
  1. […] MediaCenter, Region Västerbotten har under det senaste året börjat direktsända föreläsningar och event av betydelse för skolan. På så sätt kan du som inte kan vara med på plats ändå hänga med och k…  […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

andreas skog nätkärlek
Arkiv

%d bloggare gillar detta: