Veckans Youtube: Stop webcam child sex tourism!

Jag talar nästan alltid om fördelarna med nätet, men eftersom det är samma människor som bor på nätet som utanför finns givetvis mänsklighetens ondska också representerad på nätet. En av de mest avskyvärda företeelserna är att män i rika länder utnyttjar barn i fattiga länder och på nätet handlar det om att de köper webcamsex. Barnen blir utnyttjade på så många olika sätt, och även om bevisningen finns det är så svårt att få till fällande domar och skadestånd. Många gånger är det extremt skamligt att uppmärksamma att man t ex sålt sin syster via webcam och om man sedan får ett stort skadestånd till familjen blir det motstridiga signaler, en lösning är att se till att pengarna uteslutande tillfaller barnet, men många gånger vill inte föräldrarna skriva under för att få ut ersättningen. Om detta hörde jag häromdagen på P1 i reportaget om den svenske 52-åring som beställde övergrepp på barn och nu avtjänar sitt fängelsestraff.

Men vad ska vi göra då? För det första ska vi aldrig lägga någon skuld på barnen, för det andra måste vi strypa efterfrågan. Detta kan vi påverka genom att fostra våra söner till män som visar respekt, vi kan satsa våra pengar i organisationer som arbetar med dessa frågor, vi kan arbetar för att utjämna ekonomiska skillnader och vi kan vara tydliga på alla våra arenor, ingen någonstans ska bli sexuellt utnyttjade.

En organisation från Nederländerna, Terre des Hommes Netherlands arbetar mot utnyttjande av barn och har gjort denna berörande film om den fiktiva flickan Sweetie.

Annons

Jag är fyrabarnsfar, lärare och IT-pedagog.

Märkta med:
Publicerat i Personligt, Veckans Youtube

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

andreas skog nätkärlek
Arkiv

%d bloggare gillar detta: