Google Sky – Himlen i din famn

De flesta skolor har tillgång till internet i klassrummet och de flesta barn kan nå internet hemifrån. Det betyder också att man kan utforska världen, universum, på ett sätt som var helt omöjligt för 20 år sedan. Google har många projekt som är goda exempel på detta och jag tänker lyfta fram ett par av dem här på bloggen.

Google sky

Hur många generationer har inte velat vara astronauter och utforska rymden. I kommande storfilmen Gravity ser vi sandra Bullock som flyter iväg alldeles ensam i tomma intet. Och min egna barn kan antagligen hälften av alla repliker i barnprogrammet Tillbaka till vintergatan. Hur tar vi tillvara detta naturliga(?) intresse för naturvetenskap i skolan? Som så ofta förr är det internet som öppnar dörrarna till verkligheten. Internet och Google.

Skärmavbild 2013-10-14 kl. 15.05.48

Google Sky låter dig se stjärnhimlen och du kan dessutom lägga på lager som visar radioaktiv strålning och hur man såg på himlen förut. Fantasieggande, magiskt och alldeles underbart. Det finns också speciella avdelningar för mer ”närliggande” Mars och Moon.

Bilder kommer till stor del från Hubbletelskopet och NASA. Låt nu dina elever bli astronauter och kasta sig ut bland, månar stärnor, planerter och som kapten Zoom utbrista ”Galaxer i mina braxer”!

Annons

Jag är fyrabarnsfar, lärare och IT-pedagog.

Märkta med: , , ,
Publicerat i Lärresurser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

andreas skog nätkärlek
Arkiv

%d bloggare gillar detta: