YouTube och Sociala medier i undervisningen v44

Under vecka 44 kommer jag att delta i två konferenser i Norrland – båda i samarbete med RUC, regionalt utvecklingscentrum, dels i Västerbotten och dels i Norrbotten.

På Umeå universitet ordnar vi på MediaCenter en dag om IKT och lärande tillsammans med IML där jag kommer att vara moderator på förmiddagens pass om aktuell forskning och på eftermiddagen kommer jag att hålla i ett pass om hur man kan använda YouTube i undervisningen:

YouTube som verktyg i undervisningen

På YouTube finns miljontals aktuella filmer som kan användas i undervisningen – hur kan man använda detta i skolan? Och vad får man göra?
I denna workshop lär du dig att söka på YouTube, att skapa en egen kanal med egna spellistor, att ladda upp filmklipp och att använda redigeringsfunktionerna på YouTube. Medtag egen dator och gärna digitalkamera, några lånemaskiner kommer också att finnas tillgängliga.

Anmälan till detta kan göras via RUC:s anmälningswebb.

http://www.ltu.se/cms_fs/1.94709.1345644785!/image/skolan_i_focus_v4.jpg_gen/derivatives/landscape_522/skolan_i_focus_v4.jpg

Skolan i Fokus

På Luleå universitet kommer jag under onsdagen att samarbeta med den dynamiska duon Martin Brekken Fernström och Josef Sahlin på den regionala konferensen ”Skolan i fokus”. Vi kommer gemensamt att ta ett grepp om hur man kan använda sociala medier i skolan:

Webbverktyg och sociala medier i undervisningen: Hur gör man och vad bör man tänka på? 

Martin Braekken Fernström och Josef Sahlin är lärare vid Årstaskolan i Stockholm och vann Guldäpplet 2010 för sitt arbete med att integrera IT i det pedagogiska arbetet. Andreas Skog är lärare och it-pedagog, och verksam vid Mediacenter, Region västerbotten

Andreas Skog kommer att tala om hur sociala medier kan användas för kunskapssökande, kommunikation, skapande och lärande. Med praktiska exempel och driv för skolutveckling på gräsrotsnivå kommer Josef och Martin sedan att inspirera till att göra skolvardagen digitalt integrerad, med hjälp av bloggar, film, musik, teknik och elevaktiva lärprocesser. En skolvardag där allt är viktigt och på riktigt.

Hur roligt som helst! Hoppas att vi möts.

Annons

Jag är fyrabarnsfar, lärare och IT-pedagog.

Märkta med: , , ,
Publicerat i Personligt, Sociala medier

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

andreas skog nätkärlek
Arkiv

%d bloggare gillar detta: