Skjut iväg dina pilar mot framtiden

Nu skjuter vi iväg pilarna!!

Björn Ranelid skanderar om kärlekens pilar, men vi som arbetar i skolan har också pilar att skjuta iväg mot framtiden, våra elever, de kommer att möta en framtid som vi inte kommer att möta, ha jobb som vi inte ens vet att de finns just idag. Vår främsta uppgift måste vara att göra dem redo, inte bara för jobb utan för att skapa jobb och att möta det okända med en sund självkänsla och trygghet.

Varför går barnen i skolan?

Varför är barnen i skolan egentligen, är det för att vi lärare behöver arbete, eller för att föräldrarna behöver vara på sitt arbete? Eller är det för att få utveckla sin naturliga lust att lära och upptäcka, att vidareutveckla sina talanger och skjutas iväg med all kraft och support mot framtiden?

Jag tror att vi behöver ny motivation för en ny generation, att komma in i skolan ska inte vara att vända sig bort från världen och att lära för skolan. I skolan ska vi förädla det som eleverna redan kan och lära dem att påverka sin omgivning med hjälp av ny teknik, nya medier och nya idéer. För att helt omfamna barnen behöver vi förstå hur deras värld ser ut och hur analogt och digitalt sitter ihop.

Mina fyra pilar

I bilden ovanför ser du mina fyra pilar som jag ska skjuta in i framtiden, just i denna bild representerar min fyra barn alla barn som går i grundskolan. Jag vill att mina barn ska möta utmaningar på sin nivå när de kommer i skolan, i ettan ska man använda de hjälpmedel som finns för att man lätt ska komma igång med att läsa och skriva. Jag vill att de ska få skapa med hjälp av sina naturliga verktyg, jag vill att deras lust att kommunicera ska tas tillvara och att de går ut skolan med drömmar om framtiden, och med en tro på att vuxenvärlden vill stötta dem att flyga vidare. Deras tre år på mellanstadiet eller högstadiet är deras enda tre år och därmed deras tre viktigaste.

Tack till alla lärare att ni tar hand om dem på bästa sätt!

 

Annons

Jag är fyrabarnsfar, lärare och IT-pedagog.

Märkta med: , , ,
Publicerat i Unga och nätet
En kommentar på “Skjut iväg dina pilar mot framtiden
  1. […] on andreasskog.wordpress.com Share this:TwitterFacebookLinkedInMerDiggE-postSkriv utGillaGillaBe the first to like […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

andreas skog nätkärlek
Arkiv

%d bloggare gillar detta: