Många Webbstjärnor i Västerbottens skolor

Nu går tävlingen Webbstjärnan in på upploppet och från Västerbotten har fler än 160 (!) bidrag deltagit, två av dessa är dessutom nominerade till finalomgången som avgörs i Stockholm den 16 maj.

Webbstjärnan är en tävling som går ut på att arbeta med Internet i skolan och att utveckla elevernas digitala kompetens. I webbstjärnans tävling skapar man en webbsida med anknytning till skolarbetet och tävlar om 20 000 kronor. De tävlande får under ett år domännamn och webbhotell av Stiftelsen för Internetinfrastruktur, .SE.

Två finallag kommer från Umeå

Två lag från Umeå har chans att ta hem hela tävlingen.

I klassen åk 1-5 är Ersmarks skola åk4 med sin blogg http://ersmark4.se/ nominerade. Bloggens titel ”This is me – Who are you” berättar om att det handlar om att utveckla elevernas kunskaper i engelska. På bloggen kan man hitta elevernas lyrik, konst och beskrivningar av svenska traditioner. Elevernas lärare Lena Åkersten kommer också att vara en inspiratör för Webbstjärnan under året som kommer. Läs mer i artikeln ”Who reads our blog?” i Lärarnas Nyheter.

I tävlingsklassen gymnasiet är bloggen http://snicksnacka.spraksociologi.se/ nominerad. Snicksnack är en blogg som är skapad av Eric Smedlund och Patrik Lindberg, två gymnasieelever som går andra året på Dragonskolans idrottsprogram i Umeå. Bloggen innehåller en redovisning av vad eleverna lärt sig om språksociologi inom kursen Svenska B, det finns till exempel artiklar om dialekter, barnets språk och mäns och kvinnors språk. Läs mer i artikeln ”Umeå-elever kan bli webbstjärnor” i VK.

Annons

Jag är fyrabarnsfar, lärare och IT-pedagog.

Märkta med: , ,
Publicerat i Digital kompetens, Unga och nätet
En kommentar på “Många Webbstjärnor i Västerbottens skolor
  1. […] så är du med och tävlar om fina priser samt kan få support och hjälp i ditt arbete. 2012 vann en klass från Umeå hela tävlingen för mellanstadieåldern. I år kan det var din klass som vinner! Rate […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

andreas skog nätkärlek
Arkiv

%d bloggare gillar detta: