Hur ser framtidens lärare ut?

Framtidens lärare

Hur ser framtidens lärare ut? Vilka egenskaper och kompetenser kommer att vara avgörande för att kunna göra ett bra jobb i framtidens skola? Någon påstod att de som är intresserade av IT bör läsa till lärare eftersom framtidens utbildning kommer att var digital – är det så eller är det ett med klassiskt ideal som innebär att man är intresserad av att fostra och socialisera unga människor till goda samhällsmedborgare som är den viktigaste? Ska ämneskunskaperna stå högt i kurs, eller är det viktigaste att lära barnen hur man kopplar ihop sig i olika nätverk?

Västerbotten på Grand

Är du intresserad av dessa frågor och vill höra om hur vi tänker i Västerbotten är du välkommen att anmäla ditt intresse till deltagande till ett seminarium på Grand Hotel i Stockholm den tredje februari. MediaCenter och Utbildningsdelegationen vid Region Västerbotten kommer att vara värd för en dag som handlar om hur vi utvecklar skolan i länet som en del satsningen Västerbotten på Grand.

I MediaCenters uppdrag ligger att tillhandahålla undervisningsmedia och vi tror att vi i framtiden kommer att stötta skolornas digitala arbetssätt på ett nära sätt genom kompetensutveckling, digitala lärmiljöer och att tillhandahålla digitala lärresurser och sökfunktioner för att hitta lärresurser.

Framtidens sökmotor

Just nu arbetar vi tillsammans med Umeå Universitet och ett nationellt standadriseringsprojekt för att ta fram standarder för märkning och sökning av digitala lärresurser. Vi har som ambition att presentera resultat under 2012 och att integrera den nya sökmotorn på vår webbplats www.mediacenter.ac. Den nya sökmotorn är en efterföljare till Spindeln och kan användas för att söka via läroplansmål vilket kan ge sökresultat som går utanför gängse ämnesgränser. Läs mer om projektet på omvärldsbloggen.

Intressant panel på Grand Hotel

Med oss på Grand Hotel har vi förutom vår egen personal, Per-Daniel Liljegren, skolchef i Sorsele kommun, Fredrik Paulsson och Stefan Gelfgren, Umeå Universitet, Kristina Alexanderson, Internetstiftelsen, Ronald Näsström och Åsta Thors från Sörmjöle skola. Själv kommer jag att vara moderator för dagen.

Välkommen med din anmälan!

Annons

Jag är fyrabarnsfar, lärare och IT-pedagog.

Märkta med: , , , , , , ,
Publicerat i Digital kompetens
En kommentar på “Hur ser framtidens lärare ut?
  1. Ingela skriver:

    Ja kära nån, om inte Stockholm låg så avsides…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

andreas skog nätkärlek
Arkiv

%d bloggare gillar detta: