Sociala medier i nätbaserad högskoleutbildning

SNH-samverkan för nätbaserad högskoleutbildning, är en samverkans-organisation mellan Blekinge tekniska högskolaHögskolan i GävleLuleå tekniska universitetMittuniversitetet och Utbildningsradion. Namnet är svårt att komma ihåg, men man återvänder gärna till webbplatsen http://www.larverktyg-snh.se/ som innehåller en hel del bra instruktionsfilmer om hur man använder ljud, rörliga bilder och sociala medier i undervisningen. SNH-samverkan har som ett av sina mål att ”gemensamt utveckla, pröva och utvärdera pedagogiska och tekniska metoder för nätbaserad utbildning”.

Ljud, Podcast och Sociala medier

På sajten hittar vi genomgångar om hur man spelar in ljud och intervjuar, vi kan lära oss med om hur man arbetar med skärminspelningar och podcasting. Den mest omfattande delen handlar om sociala media och där intervjuas bland annat Alastair Creelman om digital kompetens och nödvändigheten av ett livslångt lärande.

Ladda ner materialet

Föredömligt nog kan man ladda ner alla filmer i olika format och de är fria att använda i undervisningen och jag tycker att även lärare i grundskola och gymnasium kan ha stor nytta av det som tas upp i filmerna.

Annons

Jag är fyrabarnsfar, lärare och IT-pedagog.

Märkta med: , ,
Publicerat i Digital kompetens

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

andreas skog nätkärlek
Arkiv

%d bloggare gillar detta: