Nu är mattelärarna på gång med IT i skolan

Skolverket och skolinspektionen har under de senaste åren kritiserat undervisningen i matematik.  Inte i något ämne används IT så lite och inte i något ämne arbetar man så mycket enskilt som i matematik. Men nu är det en förändring på gång, under onsdagens Teachmeet på Globala gymnasiet förevisades en mängd goda exempel på hur IT tillför nya dimensioner och gör matematikundervisningen mer verklighetsanknyten och relevant för eleverna.

Martin Fernström från Årstaskolan pratade om Mattenauterna som är ett bloggprojekt där elever får hjälpa varandra att analysera och lösa ”rika problem”. Marie Andersson, Eskelhem skola, Gotland berättade om hur hon använde Geocaching i skolan – och hur eleverna älskade detta! Här hittar ni hennes presentation.

Mattias Davidsson visade flera olika exempel på hur Algodoo kan användas i NO-undervisningen och Jonas Hällebrand visade hur Geogebra kan användas i Matematikundervisningen. Ett roligt inslag var också en trailer som en elev gjort för sitt matematikprojekt med Geogebra.

Men mest imponerade ändå Helena Kvarnsell, Björknässkolan, Nacka som visade ”Så många konkreta exempel på hur jag använt IT i matte/NO/Tk som jag hinner med på 7 minuter”.  Presentationen var grym! Helena hann med 21 av 31 exempel! Och du kan se alla på denna länk. Läs också vidare på Helenas blogg http://matteochno.wordpress.com/ eller följ henne på Twitter @helenakvarnsell!

Vill du se Teachmeet i efterhand finns det inspelat och kan beskådas på Bambuser.

Annons

Jag är fyrabarnsfar, lärare och IT-pedagog.

Publicerat i Matematik, Okategoriserat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

andreas skog nätkärlek
Arkiv

%d bloggare gillar detta: