Befria fångarna i skolan!

Släpp fångarna loss – det är vår!

Allt för länge har vi haft fångar i svenska skolan, fångar som skolan är helt beroende av, men som på många håll varit helt nedlåsta. Fångarna i skolan sköts av fångvaktarna som i de flesta fall inte arbetar i skolan, de bara ser till att fångarna sköter sig och inte sticker ut. Saken är den att fångarna inte har gjort något fel, de bara råkar finnas på fel plats vid fel tillfälle. Fångarna har stor potential och skulle de ha fått leva i en annan miljö hade de helt säkert fått leva i frihet och utföra de mest avancerade arbetsuppgifter. Fångvaktarna själva har givetvis befriat sina egna fångar så att de kan göra som de vill med dem. När skolan däremot velat använda fångarna på ett nytt sätt, befria dem eller förändra något på dem har man varit tvungen att kontakta fångvaktarna som i vissa fall inte hör av sig på flera veckor.

På sistone har fångarna blivit fler och fler i skolan och i vissa kommuner är fångvaktarna allt mer desperata, hur ska man kunna se till att fångarnas standard och innehåll inte ändras? Allt är en fråga om säkerhet sägs det, det spekuleras på alla möjliga otäcka scenarier om fångarna skulle befrias. Fångvaktarnas oroas också över att det dyker upp allt mer olika sorters fångar, hur ska man kunna bura in alla på ett säkert sätt?

Men nu hörs ropen, nu går det snart inte att stoppa, från skolor över hela landet hörs ropen skalla – frihet, frihet åt alla!

Annons

Jag är fyrabarnsfar, lärare och IT-pedagog.

Publicerat i Personligt
2 kommentarer på “Befria fångarna i skolan!
  1. Mikael Bondestam skriver:

    Fångarna börjar upptäcka att det inte bara är i fängelset de får den kunskap de behöver utan den finns i mycket mer kompakt och bättre förklarad form utanför murarna. Varför ska de sitta i ett fängelse för om det de får där är samma sak som de kan få någon annanstans?
    För att rehabilitera fångar så att det klara av samhället utanför behöver de vara ute i samhället och sakta men säkert anpassa sig efter vad som faktiskt krävs av dem utanför. Mer uppgifter och uppdrag som kommer utifrån och som speglar de behov som finns i samhället.

  2. Andreas Skog skriver:

    Hehe, min fru tyckte att mitt inlägg var helt obegripligt… hon arbetar inte i skolan! Och jag kan misstänka att jag var lite väl kryptisk. Jag tycker att du Mikael hittat en jättebra vinkel, men misstänker att vi inte riktigt tänker på samma fångar 🙂 Underbart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

andreas skog nätkärlek
Arkiv

%d bloggare gillar detta: