Veckans MediaCenterwebb: samverka.nu

MediaCenter i Västerbottens län har flera olika webbar som vi driver för att utveckla skolverksamheten i Västerbotten, en av dessa är samverka.nu. Jag låter projektledare Ann-Britt Lidén få berätta om Samverka.nu:

Samverka.nu är ett projekt med två huvudspår:

– Webbplatsen www.samverka.nu
– Nätverk med kommunsamordnare

Webbplatsen har utvecklats för att samordna kontakterna mellan skolan och arbetslivet. Funktionerna är flera t ex att kunna skriva praktikrapporter, artiklar och företagspresentationer. Det finns även ett praktikbokningssystem för att underlätta kontakten mellan skola och arbetsplats. Systemet är bl a kopplat till en karta på startsidan där alla registrerade företag kan ses.

Nätverket ska vara ett stöd för de lokala kommunsamordnarna i deras arbete med de lokala handlingsprogrammen samt ett forum för hela regionen att synliggöra en gemensam hållning kring entreprenörskap och företagande i skolan.

Samverka.nu är ett projekt under åren 2009-2011. Projektet arbetar med att utveckla webbplatsen och därigenom underlätta samverkan mellan näringsliv/arbetsliv och grundskola, gymnasieskola och vuxenutbildning. Projektet arbetar även för att ge nätverket möjlighet att genomföra handlingsprogrammen kring företagsamt lärande och entreprenörskap. Webbplatsen samverka.nu ska vara nätverkets verktyg för att organisera sitt arbete både kommunalt och regionalt.

Aktiviteter har gjorts för att även andra regioner utanför Västerbotten ska visa sitt intresse för webbsidan. Erbjudandet är en gemensam startsida och samma funktioner, t ex praktikbokning och kalender, men med regionala ingångar. Tanken är att tillsammans med andra regioner fortsätta utveckla webbsidan Samverka.nu.

Annons

Jag är fyrabarnsfar, lärare och IT-pedagog.

Märkta med: ,
Publicerat i Lärresurser
En kommentar på “Veckans MediaCenterwebb: samverka.nu
  1. […] med om MediaCenter: Pedagogbloggen på MediaCenter Projekt för företagsamt lärande, Samverka.nu MediaCenters webbplats för skolbiofestivalen Tjugo5 IT-pedagog på […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

andreas skog nätkärlek
Arkiv

%d bloggare gillar detta: