WebMath från Umeå – den outtröttlige matematikläraren

Den outtröttlige matematikläraren

Jag fick ett mail från min forne kollega Fredrik Westman som utvecklar Webmath – den outtröttlige matematikläraren!

Fredrik är också ganska oförtröttlig och berättar att de exempel som man får ta del av gratis byts ut var fjortonde dag, just nu om att algebra inte bara är ett manipulerande av bokstäver, utan faktiskt är en användbar kunskap, t ex ”Fallskärmsalgebra” och ”Bilbältesalgebra”.

Den senaste uppdateringen i WebMath,  ”Kraxes tabell”, är utvecklad i samarbete med lärare i Vänersborgs kommun. Den har enligt Fredrik fått goda omdömen, och är till hjälp för många elever då de ska lära sig multiplikationstabellen. Den finns under Tal/Multiplikationstabellen, både fram- och baklänges/Kraxes tabell.

Ca 15 maj uppdateras WebMath med det sista kapitlet ”Statistik/Sannolikhet”. Därmed är steg 1 av WebMath slutfört. Webbsidan innehåller då drygt 400 animerade lektioner, d v s hela grundskolan kurs, Kurs A på gymnasiet och även stora delar av Kurs B.

Vill du vara med och utvärdera WebMath?

Till hösten är det dags för en stor utvärdering av WebMath, och Fredrik behöver därför lärare/lärarkandidater/elever/lärarutbildare som medverkar. Vill du vara med så skicka genast ett mail till Fredrik Westman <fredrik@itsavar.se>

Annons

Jag är fyrabarnsfar, lärare och IT-pedagog.

Märkta med: ,
Publicerat i Lärresurser, Matematik
En kommentar på “WebMath från Umeå – den outtröttlige matematikläraren
  1. […] This post was mentioned on Twitter by Mats Larsnäs, Andreas Skog. Andreas Skog said: WebMath från Umeå – den outtröttlige matematikläraren http://bit.ly/gOpXcy #matematik #itiskolan #framla #lärresurser […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

andreas skog nätkärlek
Arkiv

%d bloggare gillar detta: