Gamla bilder får nytt liv i skapande skolor


Skapande Skola

Skapande skola är en satsning från regeringen där statens kulturråd fördelar 150 miljoner i syfte att stärka arbetet med kultur i grundskolan.

Målet är att genom en ökad samverkan med kulturlivet, långsiktigt integrera kulturella och konstnärliga uttryck i skolans arbete, vilket bidrar till att nå kunskapsmålen i högre grad.

IKT i undervisningen

Här finns goda möjligheter att låta eleverna arbeta med IKT i undervisningen och skapa bilder, bildspel och filmer för att uttrycka sig konstnärligt och kreativt.

Medioteket i Stockholm erbjuder med anledning av detta skolor i Stockholm olika ”Skapande Skola-paket”. Det kan vara en filmkurs eller till exempel att jobba med historiska bildnoveller med hjälp av arkivmaterial från Stockholmskällan. Det här tycker jag var en alldeles genial idé för att binda ihop nutid och dåtid och skapa en relevant och intressant uppgift i skolan! Något för andra kommuner att ta efter.

Stockholmskällan

Stockholmskällan är en fri databas där du kan söka och hitta källmaterial från flera olika arkiv i Stockholm. I databasen finns fotografier, kartor, litteratur, konstverk, ritningar, statistik, filmer och mycket mer. Och även om man inte bor i Stockholm kan det vara alldeles förtjusande att använda arkivbilderna för att åskådliggöra en historisk deckare eller andra kreativa projekt.

Annons

Jag är fyrabarnsfar, lärare och IT-pedagog.

Märkta med: , ,
Publicerat i Lärresurser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

andreas skog nätkärlek
Arkiv

%d bloggare gillar detta: