MediaCenters webbplats Tjugo5

MediaCenter i Umeå är en regional skolutvecklingsresurs som arbetar för att stärka den digitala kompetensen i Västerbottens läns skolor. I vårt arbete med media och IT i skolan bedriver vi fler olika projekt och webbplatser. Jag kommer att försöka presentera dessa lite närmare och idag vill jag puffa för Tjugo5.se

Norrlands största skolbiofestival

Allt sedan Umeå internationella filmfestival lades ner så har MediaCenter stått som värd för en skolbiofestival som varje år lockar flera hundra unga för att se film och samtala med filmskapare. Filmgeneral är Tomas Svedgård som länge har arbetat med film i skolan.

Filmtävling

Idén med festivalen är också att lyfta fram ungas skapande och vi arrangerar en filmtävling ”Bäst i Norrland” tillsammans med Film i Västerbotten där unga filmskapare utifrån ett tema får skapa en film under ett dygn.

Skolbiodag

Under skolbiofestivalen anordnar vi också en speciell dag för pedagoger med samtal om reflekterande samtal om film med bland annat filmskapare, Filmcentrum och lärare från Umeå universitet. Läs mer i följande pdf och anmäl dig redan idag!

Tjugo5 är helt enkelt otroligt bra!

Annons

Jag är fyrabarnsfar, lärare och IT-pedagog.

Märkta med: , ,
Publicerat i Lärresurser, Personligt
En kommentar på “MediaCenters webbplats Tjugo5
  1. […] med om MediaCenter: Pedagogbloggen på MediaCenter Projekt för företagsamt lärande, Samverka.nu MediaCenters webbplats för skolbiofestivalen Tjugo5 IT-pedagog på […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

andreas skog nätkärlek
Arkiv

%d bloggare gillar detta: