Twitterskola och Twittertrender 2010

Jag fortsätter på temat twitter och hämtar information från Mashable – The Social Media Guide en mycket bra nyhetsblogg om sociala medier. Jag vill också passa på att tipsa om Emanuel Karlstens blogg på Expressen (!) där han skriver om sociala medier, där finns en utmärkt genomgång av hur man kommer igång med twitter – läs denÄven Mymlan har skrivit om detta.

Twitter fyller fyra år och trender för Twitter 2010 är enligt mashable följande:

1. Twitter @anywhere. Det är tänkt att det ska bli lättare att integrera twitterflöden på alla olika typer av webbplatser och olika plattformar. Det twittras också mycket från mobila användare.

2. TV måste hänga med. I USA har det länge varit ett problem att tv-program har sänt vid olika tidpunkt på öst- och västkust då det föreligger en tidsskillnad. Detta problem accelererar i och med att twittrare avslöjar vilka som till exempel går vidare i idol. Mer direktsändning kan väntas bli följden.

3. Nyhetsredaktioner utmanas. I nyhetrapportering finns det en balans mellan pålitlighet och publiceringshastighet. Källor måste kontrolleras innan en nyhet kan släppas. Twitter utmanar stora nyhetskoncerner när det gäller publicering, förlorar man på att släppa en nyhet på twitter – eller vinner man, det är frågan.

4. Internationell tillväxt. Idag skickas mer än en miljard tweets per månad, ungefär hälften av alla tweets är på engelska, men twitter släpps på fler och fler språk.

5. Mer nischade tweets. De flesta twittrare twittrar aldrig eller sällan, 73% har twittrat mindre än tio gånger! Vissa kategorier verkar ha mer nytta av twitter än andra och kanske har de redan hittat till twitter.

Personligen håller jag inte med om att twitter skulle vara speciellt exklusivt. Jag tror att de flesta kan ha nytta av att skapa sitt eget nyhetsflöde via twitter.

Annons

Jag är fyrabarnsfar, lärare och IT-pedagog.

Märkta med: ,
Publicerat i Sociala medier
En kommentar på “Twitterskola och Twittertrender 2010

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

andreas skog nätkärlek
Arkiv

%d bloggare gillar detta: